Företaget

LÅ-Konsult AB är sedan 1989 ett etablerat automationsföretag med stor erfarenhet och bra resurser för genomförande av automationsprojekt inom tillverkningsindustrin. Vi arbetar med stora så väl som små företag och inom en mängd olika branscher.

Här nedan följer en lista på de områden vi idag är verksamma inom, samt en kort beskrivning om vad dessa innebär.

Industriell elteknik

Vi arbetar med konstruktion för ny- och ombyggnader av elanläggningar inom industrin och använder idag cad-programmen Elprocad ic Pro och Elmaster. Vi utför även kartläggningar och revideringar av gammal elutrustning. Detta för att bland annat underlätta vid eventuell framtida felsökning samt inköp av reservdelar.

Montage och installation av apparatskåp

Vi tillgodoser Era behov av enstaka eller större serier av apparatskåp med en rationell och flexibel produktion samt korta leveranstider. Detta uppnår vi genom att löpande lagerhålla standardkomponenter.

Installation och idrifttagning hos kund

Våra montörer installerar och kontrollerar samtliga funktioner för att underlätta för våra systemingenjörer att genomföra en snabb idrifttagning.

Programmering av PLC, HMI, drivsystem

Vi har erfarenhet och kompetens för programmering av de idag mest frekvent förekommande styrsystemen på marknaden, med tillhörande kommunikationsprotokoll.
Vi utvecklar program för operatörsgränssnitt speciellt framtagna för den specifika anläggningen i format från små OP-paneler till större PC-baserade program.
Vi utför även PLC-byten i Era äldre maskiner/anläggningar. I samband med detta passar vi givetvis även på att optimera Er maskin/anläggning.

Industriservice

Vi utför felsökning och underhåll av alla former av elutrustningar inom industrin. Allt från äldre relästyrda utrustningar till moderna PLC-styrningar.
Vi erbjuder även serviceavtal till kunder i närområdet.

Totalåtagande

Med funktionsansvar åtar vi oss leverans av automatikskåp, programmering, installation och idrifttagning. Vi utför även CE-märkning av diverse anläggningar.

Ugnsstyrningar

Vi har stor erfarenhet av ugnsstyrningar och samarbetar idag med Advanced Energy och Fuji Electric som leverantörer av tyristorer och regulatorer.>

Paneler och skyltar

Vi har en datorstyrd fräsmaskin som gör det möjligt att till ett lågt pris tillverka även små serier samt enstaka skyltar och kontrollpaneler.

Maskinflytt

Vi kan utföra omplaceringar av maskiner som inte går att flytta i ett stycke och kräver åtgärder så som urkoppling, förlängning av befintligt kablage eller omprogrammering av PLC för integrering med andra maskiner.

Återförsäljning

Sedan 2007 är vi även återförsäljare av tyristorenheter från Advanced Energy för effektstyrningar med högsta kvalitet. Som komplement till tyristorenheterna är vi även återförsäljare av en serie temperaturregulatorer från FUJI Electric. Besök gärna våra produktsidor för mer information, men Ni är även välkomna att kontakta oss via telefon eller e-post med Era frågor.